Crackdown in China Zou Reden kunnen zijn achter Bitcoin (BTC) Prijsschommeling boven de $18.000

De in Singapore gevestigde handelsfirma QCP Capital merkt op dat Chinese mijnwerkers te maken hebben met grote liquiditeitsproblemen en niet in staat zijn om hun belangen te verkopen als gevolg van het harde optreden van de overheid op de beurzen.

Dit verschil in vraag en aanbod heeft de laatste BTC-prijsheropleving teweeggebracht.

Hoewel er meerdere theorieën zijn geweest die de Bitcoin (BTC) prijsstijging ondersteunen met institutionele deelname, is er nog een andere reden om deze rally van brandstof te voorzien. Het recente optreden van China tegen de lokale crypto-beurzen had een belangrijke rol kunnen spelen in de Bitcoin-sprong.

Het is de fundamentele vraag- en aanbodeconomie die een sleutelrol speelt achter de laatste BTC-prijsbeweging. Terwijl de vraag aan de ene kant heeft geschoten, droogt het aanbod aan de andere kant op. Het in Singapore gevestigde handelsbedrijf QCP Capital zei dat de Chinese mijnwerkers met het laatste optreden op de beurzen het steeds moeilijker hebben om hun bedrijf te liquideren.

„Het gebrek aan aanbod heeft de trend van deze rally zeer goed gevoed, zonder dat er sprake is geweest van een van de grote verkoopcijfers die typisch zijn voor de mijnwerkersactiviteit in het verleden“, schreef QCP Capital. De handelsfirma merkt op dat ondanks alle gesprekken over macrofactoren en inflatiehedge, de rally om andere redenen plaatsvindt. Bitcoin-mijnwerkers lossen gewoonlijk hun bezittingen op de markt af om hun uitgaven te financieren.

Ze doen deze activiteit bijna dagelijks en ontvangen betalingen in lokale valuta. Door voortdurend te verkopen, beïnvloedt de mijnwerkersactie dus wel degelijk de BTC-prijsbeweging. Nu controleren de Chinese mijnwerkers alleen al de 70% van de mijnbouwactiviteit van Bitcoin of het hasjtarief. Met het harde optreden van de Chinese regering hebben de mijnwerkers hun bankrekening en contant geld bevroren. Ze zijn dus gewoonweg niet in staat om de BTC te liquideren voor contant geld. Deze leveringscrisis van de mijnwerkers drijft de prijzen van de BTC nog verder op.

74% van de Bitcoin-mijnwerkers Geconfronteerd met liquiditeitsproblemen als gevolg van het harde optreden in China

Onder verwijzing naar de studie van QCP Capital meldde de Chinese crypto-verslaggever Wu Blockchain dat bijna 74% van de Bitcoin-mijnwerkers te maken heeft met liquiditeitsproblemen. Het hardhandig optreden van de Chinese overheid begon eerder dit jaar in juni 2020. Sindsdien is de situatie verslechterd.

Nu de Chinese regering hard optreedt tegen het wisselen van crypto en legale valuta, worden Chinese mijnwerkers geconfronteerd met een groot probleem bij het betalen van elektriciteitsrekeningen. 74% van de ondervraagde mijnwerkers vertelde Wu dat de betaling van elektriciteitsrekeningen sterk is beïnvloed. pic.twitter.com/Sqi8DkP5zb

– Wu Blockchain (Chinese Crypto Reporter) (@WuBlockchain) 16 november 2020

In het rapport van QCP Capital wordt opgemerkt dat de BTC-prijs begin september 2020 is gecorrigeerd van 12.000 tot 10.000 dollar. De handelsfirma schrijft deze correctie toe aan de verkoop van mijnwerkers. Maar het laatst, zoals we weten, schortte de crypto-beurs OKEx voor onbepaalde tijd op in oktober na het hardhandig optreden. QCP Capital stelt:

„De mijnwerkerspools verkochten begin september grote stukken bitcoin via de beurs, maar dit werd haastig stopgezet omdat hun laatst overgebleven fiat off-ramp avenues werden beïnvloed door de arrestatie van grote beurskoppen zoals Star Xu en andere [over-the-counter] makelaars“.

Deze aanbodcrisis in combinatie met de institutionele vraag heeft geleid tot een grote stijging van de BTC-prijs. Interessant is dat de laatste gegevens van Glassnode bevestigen dat de inkomsten van de mijnwerkers ook het niveau van vóór de COVID hebben bereikt.

Bitcoin miner revenue is back at pre-halving levels.

In de perstijd heeft BTC onder de $18.000 niveaus gecorrigeerd en momenteel verhandeld op $17.821 met een marktkapitalisatie van $330 miljard.